Kerkplein 7 6081 BA Haelen Tel: 0475-595000

Elektronisch Patiënten Dossier

Goede zorg met goede informatie!

Als u op een avond of in het weekend op de huisartsenpost komt kan het heel belangrijk zijn dat de dienstdoende huisarts snel en gemakkelijk uw medische gegevens kan inzien. Dit wordt mogelijk gemaakt door het LSP (Landelijk Schakel Punt), ook wel Zorginfrastructuur of EPD (Elektronische Patiënten Dossier) genoemd.

De arts die u behandelt op de huisartsenpost (of u thuis bezoekt) kan middels dit goed beveiligde systeem gegevens uit de computer van onze praktijk opvragen. Zo kan hij/zij bijvoorbeeld niet alleen zien dat u een hartinfarct heeft gehad, in welk jaar en op welk deel van het hart; maar ook wat uw laatst gemeten bloeddruk of bloedsuikerwaarde was.

Niet uw héle dossier is zichtbaar. Het gaat om uw medische voorgeschiedenis, uw medicatiegebruik en allergieën. Daarnaast zijn de contacten en de bloeduitslagen van de laatste 4 maanden te zien.

In overleg met u kunnen bepaalde gedeelten van uw gegevens afgeschermd worden voor inzage.

Als u uw apotheken hiervoor toestemming geeft, is het mogelijk voor uw eigen huisarts, de spoedarts én voor uw specialist om uw medicijngegevens in te zien. Welke tabletten u heeft gekregen en in welke dosering, aangevuld met informatie over uw eventuele allergieën.

U kunt hier de brochure downloaden en op uw gemak doorlezen.

Uitgebreide aanvullende  informatie vindt u op www.vzvz.nl  en op de website van de Patiëntenfederatie NCPF

Alleen met uw toestemming!

Per 1 januari 2013 mogen wij ons dossier alleen beschikbaar maken voor inzage met uw toestemming. Het is dan ook belangrijk dat u aan ons en aan alle apotheken waar u wel eens medicijnen haalt, deze toestemming geeft.

U kunt dit doen door dit toestemmingsformulier uit te printen, in te vullen en te ondertekenen, en bij ons in te leveren. U kunt uw toestemming ook geven via de website www.volgjezorg.nl.

Het is altijd mogelijk om gedeelten van uw dossier, die u te privacy-gevoelig vindt, te laten afschermen. Maakt u hiervoor een afspraak op het spreekuur, dan kunt u dit samen met uw huisarts bekijken.

Kinderen

  • Voor kinderen tot 12 jaar geldt dat de ouder of voogd de toestemming geeft
  • Voor kinderen van 12 tot 16 jaar moeten zowel de ouder/voogd als het kind zelf toestemming geven
  • Kinderen ouder dan 16 jaar dienen zelf toestemming te geven.

Bij het bereiken van de leeftijdsgrens van 12 of 16 jaar verandert er niets aan een eerder verleende toestemming. Een kind van 12 jaar of ouder kan echter wel altijd de verleende toestemming intrekken !

Voor een goede zorg vinden wij het belangrijk dat u deelneemt.