Kerkplein 7 6081 BA Haelen Tel: 0475-595000

Afspraken

Kijkt u voor u een afspraak maakt eens op thuisarts.nl, misschien kunt u hier al een antwoord op uw vraag vinden. Ook moet ik naar de dokter.nl kan behulpzaam zijn.

Spreekuur op afspraak

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het reguliere spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken. De assistente zal bij het maken van een afspraak naar de reden van uw komst vragen om uw klacht zo goed mogelijk bij uw huisarts in te plannen. Om de wachttijd aan de telefoon te verkorten kunt u zelf een afspraak online inplannen via de patiëntomgeving. Ook kunt u hier een terugbel-afspraak maken.

Verhinderd ? Laat het ons weten !

Wij worden geregeld geconfronteerd met mensen die wel een afspraak gemaakt hebben, maar niet op het spreekuur verschijnen. Wij wijzen u erop dat dit consult dan toch in rekening gebracht kan worden. Anders dan normale consulten, wordt dit niet door de zorgverzekeraar vergoed !

U dient gemaakte afspraken waarop u niet kunt komen, uiterlijk 4 uur tevoren afgemeld te hebben. U kunt hiervoor ook buiten openingstijden naar de praktijk bellen en uw afzegging inspreken (menukeuze 3).  Let op, reageer niet op de email met de afspraakbevestiging. Wij lezen deze mails niet.

Meer vragen

Een consulttijd is 10 minuten en is bedoeld voor één persoon met één klacht. Indien u meerdere vragen heeft, geef dit door aan de assistente. Zij reserveert dan meer tijd voor u en voorkomt langere wachttijden voor anderen.

Het kan ook voorkomen dat de assistente u zelf een medisch advies geeft (eventueel na overleg met de huisarts), een afspraak maakt voor het telefonisch spreekuur of op het spreekuur van de praktijkondersteuner. Assistente Margo van Melick heeft een extra opleiding gedaan om zelfstandig klachten te kunnen afhandelen zoals wondjes, enkelverstuikingen, insektenbeten. De adviezen van de assistentes worden altijd door de huisarts nagekeken.

De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

 

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, of gebracht te worden, dan kunt u vóór 10.30 uur een visite aanvragen. De assistente zal u vragen naar de reden van de visite, zodat zij de urgentie kan bepalen. De visites vinden doorgaans plaats tussen 11.00 en 15.00 uur.

Omdat er in de praktijk betere onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden zijn, heeft een consult op de praktijk de voorkeur.

 

Telefonisch spreekuur

Telefonisch spreekuur

Voor eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen. U kunt hiervoor desgewenst zelf een afspraak maken via het portaal. Als u dit prettig vindt, is ook beeldbellen mogelijk. Dit kunt u aangeven bij het maken van de afspraak.

Wist u dat u uitslagen van bloedonderzoek en radiologie-onderzoek ook kunt bekijken in uw dossier op norghaelen.uwzorgonline.nl ?

E-consult

Via de patiëntomgeving kunt een vraag stellen aan één van de huisartsen, of de praktijkondersteuner. Deze mogelijkheid is bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld het opvragen van labuitslagen of voor een korte gezondheidsvraag waar geen onderzoek voor nodig is. Het is als het ware een vervanging voor een kort telefonisch consult.

Uw huisarts zal de vraag binnen 2 werkdagen proberen te beantwoorden. U krijgt een email als de vraag beantwoord is, waarna u het antwoord in de beveiligde patiëntomgeving kunt lezen.

Een vraag aan de praktijkondersteuner somatiek of aan assistente Steffi kunt u ook per E-consult stellen. U kunt op deze manier ook thuisgemeten waardes, zoals glucosewaardes of uw bloeddruk, aan hem doorgeven.

 

Assistentes

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek.

U kunt bij de assistente dagelijks tussen 8.00 en 10.00 uur terecht voor de volgende zaken:

  • bloed prikken
  • het meten van de bloeddruk
  • aanstippen van wratten
  • verbinden van wonden
  • oren uitspuiten
  • hechtingen verwijderen
  • urine onderzoek
  • suiker-controle
  • verstrekken van informatiefolders

U moet hiervoor telefonisch een afspraak maken of via het patiëntenportaal (‘assistente behandelkamer’)

Verder verzorgen de assistentes op advies van de huisarts:

  • hartfilm (ECG)
  • longfunctieonderzoek (spirometrie)
  • gehoortest (audiogram)
  • 24 uurs bloeddrukmeting
  • monitoring van hartritmestoornissen (Holterfoon)

 

Praktijkondersteuning

Praktijkondersteuner somatiek

In de praktijk is twee praktijkondersteuners somatiek aanwezig, Naomi Fermont en Britt Maessen.  Zij houden zelfstandig spreekuur voor mensen met chronische aandoeningen zoals suikerziekte, longaandoeningen en hoge bloeddruk.  De praktijkondersteuner bezoekt ook chronisch zieken thuis. Dit alles gebeurt in nauw overleg met de huisartsen.

Daarnaast houdt assistente Steffi Peeters spreekuur voor mensen met verhoogd risico op hart- en vaatziekten en monitoring van de bloeddruk. Daarnaast doet ze consulten voor gewichts- en leefstijladvies.

Assistente Margo van Melick is speciaal geschoold voor de voetcontroles bij diabetes-patiënten.

 

Praktijkondersteuner GGZ

We zijn op dit moment bezig met het aantrekken van een nieuwe praktijkondersteuner GGZ. De praktijkondersteuner GGZ houdt spreekuur voor mensen die psychische en/of sociale ondersteuning kunnen gebruiken.

 

De praktijkondersteuners werken alleen op afspraak. Ook voor hen geldt dat u een afspraak die u niet kunt nakomen, op tijd moet afzeggen. Als u uw afspraak niet uiterlijk 24 uur tevoren afzegt, kan deze bij u in rekening gebracht worden.